ZviZZer - Budućnost korekcije laka

Napisao/la Forea OCD 25/01/2022 0 Komentari Brandovi,

ZviZZer ukratko

U potpunosti razvijen od nule u Njemačkoj od strane jednog od najvećih poznavatelja medija za poliranje - spužvi, Detlefa Finkena. ZviZZer donosi filozofiju potpuno drugačiju od dosad viđenih a opet fokusiranu isključivo na iskoristivost, brzinu i kvalitetu odrađenog posla.

 

1. Spužve za poliranje

Velik fokus na detalje pri izradi spužvi, vuna i mikrofibri za poliranje doveo je ZviZZer u sami vrh ponude tržišta. Pažljivo odabrane pjene prema gustoći, tvrdoći, tipu ćelija, toplinskoj provodljivosti i drugih za poliranje bitnih faktora pretvorile su se u nekoliko tipova spužvi za poliranje pod ZviZZer brandom.

Osnovna serija:

 

- STANDARD: spužve koje se koriste isključivo na rotacionim mašinama za poliranje. Razvijene u 5 gradacija tvrdoće tj. gustoće ćelija (razvrstane od najgrublje prema najfinijoj): 

plave, crvene, narančaste, žute i zelene. Spužve imaju ispunjenu ravnu radnu površinu i brandirani velcro za prihvat na mašine. Ravnih su bočnica za maksimalnu učinkovitost poliranja rotacionom mašinom.

 

- TRAPEZ: spužve primarno napravljene za dual-action mašine za poliranje koje se najčešće susreću u detailing studijima, lakirnicama i sličnim uslužnim djelatnostima. Konusnog su oblika što znači da je radna površina većeg promjera od promjera površine velcro čička za prihvat na backing plate. Ovakvim inovativnim oblikom se smanjuje naprezanje spužve prilikom poliranja dual-action mašinom usljed pomaka koji njezina glava ima. Time se povećava i učinkovitost poliranja i dugotrajnost spužve za poliranje. Uz to, Trapez spužve imaju središnju rupu za bolju disipaciju topline koja se generira uslijed procesa mehaničke korekcije laka te brandirani velcro za prihvat na backing plate. Razvijene u 5 gradacija tvrdoće tj. gustoće ćelija (razvrstane od najgrublje prema najfinijoj): plave, crvene, narančaste, žute i zelene. 

 

 

 

 - ALL-ROUNDER: posebno razvijene spužve za korištenje i sa rotacionim i dual-action mašinama za poliranje. All-rounder spužve su posebna inovacija na   polju razvoja spužvi za poliranje zbog svog posebnog oblika i dvoslojne strukture spužve. Prvi je doljnji sloj spužve ljepljen na velcro prihvat koji smiruje rad   rotacione mašine za poliranje. Na njega je ljepljen klasičan konusni sloj spužve za samo poliranje kakav se može pronaći na Trapez spužvama što opet   smanjuje naprezanje materijala kod poliranja dual-action mašinama. Ovakvim načinom izrade spužvi dobilo se da se jedna spužva može bez problema   koristiti na oba tipa mašina. Također su razvijene u 5 gradacija tvrdoće tj. gustoće ćelija (razvrstane od najgrublje prema najfinijoj): plave, crvene,   narančaste,  žute i zelene. 

 

 

BUDUĆNOST je u THERMO PADOVIMA!

Najveću bombu na svijetskom tržištu padova za poliranje ponovno baca ZviZZer razvojem svojih sada već poznatih Thermo padova.  Ovi revolucionarni padovi napravljeni su najnovijom tehnologijom na koju ZviZZer ima ekskluzivu za razvoj i proizvodnju. THERMO padovi donose revoluciju u pogledu disipacije toplinske energije koja se generira u procesu poliranje. Kemijski spojevi pjena i način izrade donijeli su Thermo padovima mogućnost puno manje apsorpcije topline u samu spužvu čime spužve u procesu poliranja duže ostaju tvrde te samim time duže i bolje rade te naravno i duže traju.
Prilikom poliranja potrebno je generirati određenu količinu topline na površini kako bi se korekcija nepravilnosti kvalitetnije provela. Obične spužve veliku količinu te toplinske energije prenesu na sebe što ih u jednoj mjeri čini mekšima te se time smanjuje moć korekcije laka dok se u drugoj mjeri samom toplinom oslabljuje ljepilo koje se koristi za ljepljenje velcro površine i same spužve za poliranje što uzrokuje brže trganje spužvi. THERMO padovi s druge strane tu toplinu puno bolje disipiraju od sebe natrag na površinu čime im se produljuje vijek trajanja i do 5 puta u odnosu na tradicionalne spužve za poliranje. Niti jedan drugi proizvođač spužvi u svijetu nema ovako razvijenu tehnologiju izrade spužvi! Thermo padovi odvode do 80% topline dok tradicionalni padovi odnose samo do 20% u istom vremenskom roku poliranja. 

 

   

  ​Zašto odabrati ZviZZer Thermo Pad?

  • Ne mijenja ni strukturu ni oblik
  • Otporan na toplinu
  • Trajni rez u cut fazi
  • Dulje traje... 

   

   

   

   

   

  2. Paste za poliranje

  ZviZZerove paste za poliranje se mogu pohvaliti brojnim inovacijama i pogodnostima. Neke od njih su izrada na vodenoj bazi, korištenje samo najboljeg aluminijevog oksida, korištenje izrazito homogenih čestica aluminijevog oksida. 

  Vodena baza paste za poliranje donosi paste koje nemaju tradicionalni "smrad" tj. miris nafte i otapala. ZviZZer paste na vodenoj bazi su bez mirisa te je rad s njima ugodan i nesmetan. Isto tako vodena baza pastama smanjuje brzo sušenje i mrvljenje čestica koje se u procesu poliranja manifestira kao prašina. U prošlosti su paste jako prašile u procesu korekcije laka što je značilo često čišćenje vozila, radione, radne odjeće i na kraju najbitnije bile su štetne za zdravlje jer se ta prašina udisala ukoliko radnici nisu nosili adekvatne maske pri radu. ZviZZer paste za poliranje su na vodenoj bazi, djeluju masno i može se s njima dugo raditi a kad je njihov rad gotov, sloj paste na površini postaje gotovo proziran, iznimno lako ga se briše, ne ostavlja tragove na laku i ne praše. Jedna od najbitnijih stavki za kvalitetno odrađen a ne zamaskiran posao je da paste NEMAJU fillera, punila, voskova i sličnih dodataka koji maskiraju ogrebotine umjesto da ih uklone. Filleri su često korišteni dodaci u konkurentskim proizvodima jer ne posjeduju adekvatnu smjesu koja odrađuje posao pa se određeni dio korekcije maskira i sakriva iza takvih fillera i punila. Kod ZviZZera to nije slučaj i proizvođač garantira da paste (osim ONE paste) NEMAJU fillera niti ikakvih sličnih punila koje bi posao zamaskirale. Umjesto njih, ZviZZer paste koriste najkvalitetniji i vrlo homogeni tip aluminijevog oksida koji im omogućava konstantan i kvalitetan rad. Ogrebotine koje se uklone poliranjem se neće vratiti ili ponovno pojaviti. Homogeni aluminijev oksid znači da su čestice unutar smjese jednake veličine što omogućava da se jednakim tempom smanjuju i raspadaju čime se ujedno dobiva iznimno visoki završni korak. Za krajnje korisnike to znači da se proces poliranja znatno smanjuje i to na način da se smanjuje i broj prolaza i broj koraka unutar procesa poliranja. Time vam je ZviZZer omogućio da u kraćem vremenskom periodu odradite količinski isti posao kao prije a uz brže i bolje rezultate. Tko god je isprobao ZviZZer paste zna da se ovisno o dogovorenom poslu, većina procesa može svesti na jednu do dvije ruke poliranja.

   

  Forea OCD u svom detailing studiju i sama već duže vrijeme koristi isključivo ZviZZer paste i spužve za poliranje čime dolazi do vrhunskih i brzih rezultata poliranja. Sve paste smo sami isprobali i sami ih koristimo te stoga možemo stati iza svake od njih sa punim povjerenjem.

   

  Za sva pitanja oko ZviZZer sistema poliranja slobodno nas kontaktirajte a mi ćemo se potruditi u što kraćem roku vam odgovoriti.

   

  Ovdje napišite svoj komentar