Održavanje auta po ljeti

Napisao/la Forea OCD 13/08/2020 0 Komentari Detailing Općenito,

Održavanje auta na godišnjem odmoru ne mora biti zahtjevan posao ako imate prave proizvode za održavanje automobila po ljeti. I naravno, mrvicu dobre volje kako bi probleme ljetnog održavanja automobila sveli na minimum. Problemi? Sjećate se mušica koje ste pobrali na autoputu, fleka od kreme za sunčanje na sjedalima i oplatama vrata ili laka koji se teško ispire?

Ne brinite, imamo rješenje za sve vaše probleme (za koje možda i niste znali da postoje) u samo nekoliko proizvoda posebno odabranih prema preporuci kupaca.

Skidanje kukaca s auta

Pravilo glasi, čim prije odradite skidanje mušica s auta, tim bolje. Unutar 24h, ostaci kukaca, točnije njihova želučana kiselina može nagristi bezbojni lak i stvoriti trajna oštećenja. Preporuka je isprati auto prvom prilikom pri dolasku na odredište, makar samo sa demineraliziranom vodom. Ukoliko nemate vremena isti dan ili vam auto stoji već nekoliko dana, poslužite se sredstvom poput Insect Remover od ServFaces kako bi si olakšali posao.

Potrebna sredstva:

Kako skinuti mušice sa auta:

  1. Površina auta mora biti hladna na dodir. Radite u hladu i sjeni.
  2. Isperite dijelove sa ostacima kukaca (najčešće prednji branik, hauba, vjetrobransko staklo i retrovizore)
  3. Našpricajte razrijeđeno sredstvo i pustite da djeluje 3-5 minuta (ne smije se osušiti na površini)
  4. Isperite i operite auto rukavicom za pranje auta u koju ste stavili kap šampona za pranje (nije nužan korak ali je znatno bolji efekt i lakše sušenje auta)
  5. Isperite i osušite auto ručnikom od mikrofibre poput Special Drying Towel-a kako bi spriječili stvaranje mrlja od vode

Zaštita laka na autu

Pranje auta može biti užitak, kao i održavanje, ukoliko je lak zaštićen. Čak nije potrebno gubiti puno vremena već samo prije i(li) nakon redovnog pranja nanijeti tanki sloj kvalitetnog quick detailera.  

Potrebna sredstva za zaštitu laka automobila:

U svrhu brze zaštite laka za lakše ispiranje na moru, kao i dodatak bogatog sjaja i hidrofobnosti, upotrijebite Bouncer´s Done and Dusted. U samo jednom sloju nakon aplikacije trajnost mu je minimalno mjesec do dva, ovisno o održavanju.

Zaštita laka automobila:

  1. Na dodir hladnu površinu ili na krpu našpricajte tanki sloj Done and Dusted
  2. Obrišite panel  bez pritiska i pustite ostatak proizvoda da se u potpunosti upije u lak

Drugom, suhom krpom od mikroifbre obrišite eventualne ostatke

Ukonite fleke od kreme za sunčanje

Najveća kontaktna površina u autu su sjedala. Bilo da se radi o tkanini ili koži, kako skinuti mrlje od kreme za sunčanje je najčešće pitanje koje dobivamo u ljetnim mjesecima.

Potrebna sredstva za skidanje fleka od kreme za sunčanje:

Skidanje mrlja od kreme za sunčanje s kože

Sredstvo koje se pokazalo najučinkovitijim prema osvrtima naših kupaca je Clean Fellas Gentle, čistač za kožu koji već u jednom potezu s lakoćom uklanja čak i stare žute mrlje od krema za sunčanje. Koristi se za detaljno čišćenje prave i umjetne kože i služi za detaljno čišćenje kože sjedala, volana, ručice mjenjača ili oplata vrata.

Nakon čišćenja, zaštita kože je iznimno poželjna. Olakšat će buduće održavanje, omekšati ju i vratiti elastičnost kako bi duže ostala u svom prirodnom stanju bez oštećenja. Za ovu svrhu preporučamo Leather Protector, sredstvo koja ostavlja prirodan izgled kože, suh na dodir, a pakiranje od 150 ml je dovoljno za zaštitu kompletnog interijera u dva do tri navrata.

Kako ukloniti fleke od kreme za sunčanje i zaštititi kožu u autu:

  1. Našpricajte Gentle na krpu od mikrofibre ili četkicu za kožu, nježno obrišite/iščetkajte površinu bez pritiska
  2. Uklonite ostatak proizvoda sa drugom, čistom krpom
  3. Na aplikator nanesite nekoliko kapi Leather Protectora i lagano umasirajte sredstvo u kožu. Ostavite da se u potpunosti upije i po potrebi nakon desetak minuta obrišite višak.

Čišćenje tkanine u autu

Za brzo osvježavanje i uklanjanje površinskih fleka sa tkanine koristite Clean Fellas Scream. Ne zahtijeva ispiranje i ostavlja ugodan, svjež miris.

Potrebna sredstva za čišćenje sjedala od tkanine:

Čišćenje tapacirunga u autu:
1. Sa udaljenosti od 20-ak cm raspršite Scream na tkaninu (ne pretjerujte sa vlaženjem)
2. Pustite da djeluje nekoliko minuta
3. Lagano iščetkajte tkaninu od šava do šava
4. Sa vlažnom, iscijeđenom General Purpose krpom uklonite višak proizvoda
5. Ostavite sjedalo da se osuši i po potrebi ponovite postupak
 

Ako su mrlje od soli, kreme za sunčanje i općenito korištenja vozila dugo prisutne ponekad je jedino rješenje kemijsko čišćenje vozila. U ovom slučaju, kontaktirajte nas na 0914552026 ili pošaljite upit na info@forea-ocd.hr kako bi dogovorili termin za kemijsko čišćenje vozila nakon besplatne procjene.

Ovdje napišite svoj komentar